Sommartoppar

I Hemavan Tärnaby finns många fjälltoppar som lämpar sig utomordentligt för toppturer. Bestig fyra toppar under en sommar och delta i utlottningen av presentkort på en fjällweekend på Hemavans Fjällcenter eller en middag på Nannas kök & bar. Bland de spänstiga som går upp på åtta toppar under en sommar kommer vi att kora en toppmästare!

Boka boende

Så här deltar du

  • När du har nått toppen skall du skriva ditt namn i toppboken och ta ett kort därifrån som du lägger upp på Instagram och taggar med #sommartopparhemavantarnaby
  • Fyll i talongen och när du har varit uppe på fyra toppar under en sommar (för barn upp till 15 år gäller två toppar under en sommar) lämnar du in den på Hemavan Tärnaby Turistbyrå eller Naturum Vindelfjällen.
  •  Topptursböckerna ligger ute mellan 7 juli till 7 oktober 2018. Vinnarna presenteras i mitten av oktober 2018.

Ladda hem talongen och skriv ut den eller hämta på Hemavan Tärnaby Turistbyrå eller Naturum Vindelfjällen i Hemavan.

Talong Sommartoppar

Toppmästaren 2018

Av de som har varit riktigt flitiga och varit uppe på 8 toppar under sommaren 2018 kommer vi att kora en Toppmästare.

Topptursmärket

För den som har gått upp på åtta toppar under en tvåårsperiod finns möjlighet att köpa det fina topptursmärket för 50 kr. Det finns att köpa på Hemavan Tärnaby Turistbyrå och Naturum Vindelfjällen Hemavan. För barn upp till 15 år gäller två toppar för att få köpa topptursmärket.

 

Vi inleder Sommartoppar 2018 den 7 juli med guidade toppturer till några favoritfjäll

Topptur till det huvudformade fjället-Daalåijvie 1337 möh – lämpar sig för den som vill ta sig an en rejäl topptur med dramatiska vyer och rara växter. Läs mer om toppturen till Daalåijvie här.

Kvällstopptur till norra Storfjällets öga-Gurhkketjåkke-Gurkfjället 895 möh – med chans att se midnattssolen om vädret är det rätta. Läs mer om toppturen till Gurkfjället här.

Turerna till Daalåijvie och Gurkfjället kostar 100 kr per vuxen och är gratis för barn upp till 15 år. Swisha till 123 590 45 11 eller betala kontant till guiden.

Kungsliftens topp är ny på Topplistan i år. Därför vill vi gärna ta med dig upp till den! Den här helgen är det också sommarpremiär för Hemavan gondol och det är den vi tar första biten för att direkt börja vår vandring på kalfjället. Turen kostar biljett med Hemavan Gondol och du väljer själv om du bara köper resan upp eller tur och retur. Läs mer om toppturen till Kungsliftens topp här

Anmäl dig till turerna här


 

TOPPLISTAN

Toppar med stig till toppen

Se beskrivning av turerna här

Scrolla till höger för att se hela tabellen
Laxfjället 829 möh
Gurkfjället 895 möh
Atoklimpen 1 006 möh
Storkittelhobben, Kungsliftens topp 1 135 möh
Daalåejvie 1 337 möh
Ryjvejegaejsie / Ryfjället 1 413 möh
Murtsertoppen 1 413 möh
Norra Sytertoppen 1 768 möh

Toppar utan stig till toppen

Använd fjällkartan och glöm inte kompassen.

Scrolla till höger för att se hela tabellen
Skraahpenjuenie 1 205 möh
Dålkoetjåhke / Dulko 1 522 möh
Södra Sytertoppen 1 685 möh

Visa hänsyn till djur och natur

Fjälltopparna ligger inom rennäringens året-runt-marker vilket innebär att här är renskötsel tillåten året runt.

Naturen i våra fjälltrakter kräver ofta lite extra omtanke. I områden med renskötsel skall du till exempel hålla hunden kopplad under hela året. Du får plocka blommor och bär på flera ställen, men kom ihåg att det finns många fridlysta arter även i fjällvärlden.

Sommartoppar 2017 och 2018 - Här kan du läsa mer om vem som blev årets Toppmästare och vilka som vann presentkort och hoods.

Sommartoppar 2018

Boka boende söndag-torsdag och få 50 % rabatt på skidpass!

BOKA NU