Sommar i riktiga fjäll

Om Hemavan Tärnaby Boka din resa

 Våra bästa sommar- och hösttips

Variationen är stor på vad man kan göra i Hemavan Tärnaby under sommaren och hösten. Ja, Hemavan Tärnaby har helt enkelt något för alla, vare sig din bild av semester är svettig terränglöpning, skön cykling eller kvällsfika i midnattssolen. Välkommen hit, sommarens upplevelser väntar!

Kungsleden

Den mest kända leden är Kungsleden och en av höjdpunkterna är att vandra genom det mäktiga Syterskalet. Men i Hemavan Tärnaby finns många, många fler leder och utflyktsmål för stora och små fjällvandrare. Här har vi samlat våra bästa tips!

Läs mer

Låt gondolen ta dig upp på fjället!

Gondolen tar dig snabbt och smidigt upp på fjället för vandring längs Kungsleden, eller helt enkelt bara för att njuta av fjället och utsikten.

Läs Mer

Upplev fjällen till fots

Kungsleden tar sin början i Hemavan, vid Naturum som ligger granne med Högfjällshotellet. Härifrån är leden markerad upp genom björkskogen och mellan liftsystemet. 

Läs mer

Fiske

Här finns lättillgängligt fiske för familjen och mer avancerade vatten för den inbitne sportfiskaren. På sommaren har du tillgång till strömfiske, och sjöar med öring och röding i dalgångarna och på kalfjället. Det finns också flera guideföretag som erbjuder exklusivt fiske i fina vatten.

Läs mer

Sommartoppar

I Hemavan Tärnaby finns många fjälltoppar som lämpar sig utomordentligt för toppturer. Bestig 4 toppar under en sommar och var med och delta i utlottningen av en fjällweekend eller ett restaurangbesök.

Läs mer

Skidsemester i Hemavan Tärnaby

Hemavan Tärnaby är norra Sveriges största skidort och erbjuder enastående skidåkning för både familjer och kompisgäng i fantastisk fjällmiljö. Hemavans skidområde har totalt 9 liftar varav en gondol/telemix, 27 nedfarter, 3 barnområden, 2 snowparks och en Skicross-Arena. I Hemavan finns även friåkningsparadiset Kobåset som av många anses som Sveriges bästa friåkningsområde. I Tärnaby finns 5 liftar och 13 nedfarter däribland kändisarna Ingemarbacken, Ringbranten och Anjabacken.

Mer om våra skidorter

Köp/ladda säsongspass med rabatt!

Köp/ladda här

Hyr ut ditt boende och bli VIP

Läs mer

Sök vinterns roligaste jobb

Lediga jobb

Söndag-torsdag med familjen! från 5233:-inkl. skidpass

 

Boka nu

Årets skidanläggning 2018

Läs mer