Småviltsjakt

Fjälljakten på småvilt ger många människor värdefull rekreation och oslagbara naturupplevelser i vår fjällvärld. Var rädd om den!

Som en god jägare respekterar Du viltet och avväger uttaget efter vilttillgång och ditt behov. Se till att Du har med dig jakttillstånd, statligt jaktkort, vapenlicens samt i förekommande fall införselhandling. 

Jaktstart är den 25 augusti. För jägare som inte är fast bosatt i Sverige är det jaktstart den 15 september.

Att resa med hundar

Försäljning av jaktkort

Försäljning av jaktkort för småviltsjakt på statens mark 2016/2017 sker via www.natureit.se där du även aktiverar jaktdagar och viltrapporterar. Försäljning av jaktdagar, aktivering av dagar startar 20 augusti. Länsstyrelsens återförsäljare av jaktkort i Hemavan Tärnaby är Cykel & fiskecenter i Hemavan.

Köp jaktkort

Länsstyrelsens informerar

På Länsstyrelsens hemsida hittar du all information gällande småviltsjakt på statens jakt i Västerbotten. Här hittar du också information om de nya reglerna för dig som inte är fast bosatt i Sverige. Har man inte närmare anknytning och har ansökt hos Länsstyrelsen och blivit godkänd att köpa kort dom första veckorna får man inte jaga före den 16 september.

Läs mer

Höst i fjällen