Skicross-Arena

Två nya Skicross-Arenor

I samarbete med Svenska Skicrosslandslaget satsar vi på Skicross i Hemavan där en skicross-arena och en mindre skicrossbana står redo i vinter.

Skicross är en relativt ny gren inom skidsporten där fyra deltagare tävlar samtidigt i fartfyllda banor bestående av hopp, velodromkurvor, terrängvågor och andra typer av hinder. Skicross-arenan i Hemavan är designad så att alla ska kunna åka banan oavsett hur erfaren skidåkare man är. John Lindh huvudtränare för Svenska Skicrosslandslaget har designat banan i Hemavan som blev en riktig succé redan första året.

Skicrossbanan är placerad vid Länken (mellan Centrumliften och Kungsliften) där stora som små kan tävla mot varandra i en fantastisk fjällmiljö.

Ladda ner appen – Skicross ChallengeApp1

Är du Hemavans bästa skicrossåkare? Ladda ner appen Skicross Challenge och ta dig till Hemavans skicrossbana för att testa. Registrera ditt snabbaste åk så har du chansen att vinna fina priser såsom nya vinterdäck från Goodyear, skicrosslandslagets kläder från Tenson eller en hotellweekend på Hemavans Högfjällshotell. Appen ger dig dessutom statistik om åktid, G-kraft, airtime och hastighet i ditt åk.

Skicross Challenge i App Store
Skicross Challenge i Google Play

Video: Skicross-Arenan i Hemavan

Se när OS-medaljören Anna Holmlund testar Hemavans skicrossbana.

Vi är stolt sponsor till Svenska Skicrosslandslaget

Läs mer om svensk skicross