Längdspår i Tärnaby

I Tärnaby börjar utgår spåren från Vikmyra skidstadion. Där finns vallarum, dusch, omklädningsrum och toaletter.

Lös spåravgiften här

Längdspår i Tärnaby

Elljusspår
3,3 km. Skate och klassiskt. Medelkrävande.
5,0 km. Skate och klassiskt. Krävande, kuperat.

Dagljusspår
Gröna spåret 11 km. Skate och klassiskt. Krävande, kuperat. På spårets högsta punkt belönas skidåkaren för sitt slit med vacker utsikt över sjön Gäutan och Ryfjället.

 

Sjöspåret på Gäutan i Tärnaby

Sjöspåret ca 6 km spår på sjön Gäutan prepareras av Tärnaby Fjällhotell när vädret tillåter (inte under snöfall och hård blåst) cirka 3 ggr/vecka. Säsongen för spåret brukar starta strax före jul. Detta beror på is- och snöläge.

Nyhet 2018: spåret på Laxfjället

Uppe på Laxfjällets topp prepareras från och med sportlovet en runda med skidspår, ca 2,5 km. Man ansluter smidigast från Linbanans topp, men spåret nås även från Anjaliftens topp. Följ då ”gröna spåret” ner mot tjärnens västra kant.

Längdspår på Ängesdalslia

Bra motionsspår med vackra vyer mellan Ängesdalslia och Tärnaby. Dagljusspår 15 km enkel väg. Skate och klassiskt och turåkning. Medelkrävande.

Spåret börjar på Ängesdalslia och ansluter till milspåret i Tärnaby för att sedan sluta vid Vikmyra skidstadion i Tärnaby. Spåret pistas från mitten av februari.

Rekommenderad start sker uppe på liden, intill vägen mot Ängesdal/Björkvattnet, och ger en fin kupering i terräng som ligger i fjällbjörkzonen. Vackra vyer åt alla håll utlovas. Efter cirka 7 kilometer kan du välja att vända för här börjar det på allvar bära ned mot Tärnaby med några s-kurvor och efter en stund ansluter spåret mot milspåret, håll höger. Åker du vidare kommer du till skidstadion i Tärnaby. Tänk på att det är rejäla utförslöpor som väntar. Tänk också på logistiken om du väljer att åka ned till Tärnaby.

Skidspåret ligger inom Vapsten samebys året-runt-marker vilket innebär att här är renskötsel tillåten året runt.
• Vi uppmanar alla att visa största möjliga hänsyn och förståelse för att renar kan uppehålla sig på och intill skidspåret.
• Var särskilt försiktig i anslutning till kurvor och utförslöpor, där sikten kan vara begränsad.
• Lösspringande hundar är inte tillåtna och du som hundägare har ansvar för eventuell skada som kan uppstå om koppeltvånget inte följs.
• Skejting eller annan åkning utanför skidspåret bör inte ske annat än i direkt anslutning till spåret.
• Vi hoppas att du som tillfällig besökare och skidåkare har förståelse för rennäringens särskilda behov och renarnas rätt till
samma område. Vi kan då fortsätta verka och trivas i samma fjäll även i framtiden.

Sök & boka

Skidpass online

Boka ditt skidpass online,
enkelt och smidigt

BOKA NU

Spårkort

Hjälp oss att förbättra våra
längdspår. Betala den frivilliga
spåravgiften online!

BOKA NU

Säsongspass

Köp ditt säsongskort online.

BOKA NU

Skidhyra

Boka din skidutrustning online

Boka nu

Skidskola

Boka en nivåanpassad privatlektion
eller grupplektioner i en
eller flera dagar.

Boka nu