Längdåkning i Hemavan Tärnaby

Med sitt snösäkra läge i Västerbottensfjällen har Hemavan och Tärnaby allt som krävs för att klassas som ett längdåkning- och turåkningsparadis.

Lös spåravgiften

Njut av lugnet

Här finns 40 km preparerade, elbelysta spår och ett nästan obegränsat antal vinterleder. Kungsleden har sin officiella startpunkt i Hemavan, bara några hundra meter från Hemavans Högfjällshotell. Hemavans milspår vid Kobåset är en mäktig upplevelse i storslagen natur.

Saknar du utrustning har skiduthyrningen allt du behöver.  Kontakta Kristina Nilsson för individuell träningsrådgivning, läger, gruppträningspass och föreläsningar inom längdåkning.

Längdspår i Hemavan

Läs mer

Längdspår i Tärnaby

Läs mer

Längdspår Ängesdalslia

Läs mer

Drottningleden

Läs mer

Kungsleden – Fjällturspår

Läs mer

Senaste nytt om Längdåkning i Hemavan Tärnaby


 

Längdåkning i Hemavan Tärnaby

Lös spåravgift

När alla som använder spåren bidrar kan spåren prepareras oftare. Den som löser säsongs- och veckoavgift får en spårknapp att sätta på jackan.

Läs mer

När prepareras spåren?

Aktuell spårstatus för samtliga spår meddelas via sajten Skidspår.se. För spårstatusrapporter gällande Hemavan klicka här och för Tärnaby klicka här.

Läs mer

Längdskidskola och teknikträning i Hemavan Tärnaby

Individuell träningsrådgivning, läger, gruppträningspass och föreläsningar inom längdåkning och löpning av Kristina Nilsson, Cert.skidcoach och seniortränare Svenska Skidförbundet.

Läs mer