Heliski/Topptur

Ett paradis för alla friåkare

Hemavan är ett av Sveriges bästa eller kanske till och med det absolut bästa friåkningsområdet i Sverige där höga toppar och sköna sluttningar finns inom några minuters gångavstånd från Hemavans skidsystem.

Heliski ett smidigt sätt att nå fantastiska åk

Oavsett om du är en erfaren skidåkare eller om du bara har stått på skidor vid ett par tillfällen så kan vi rekommendera dig att testa heliski. Heliskiing innebär oftast skidåkning på orörd snö på flera olika fjäll under en och samma dag. Kombinationen helikopter, toppkänsla och den sagolika skidåkningen ger den ultimata skidupplevelsen. Vi flyger på ett 10-tal toppar i Hemavan- och Tärnabyområdet från februari till slutet av maj. Helikoptern lyfter er upp på en eller flera toppar – alltid tillsammans med en erfaren guide. Skidor eller bräda, det väljer ni! Var vi åker just den dagen ni är med bestäms av vind och snöförhållandet.

Hur går det till med Heliski?

  • Anmäl er på 0046 (0)954-30500 eller e-post: info@hemavan.com
  • Anmälan är ej bindande
  • Berätta vilka dagar ni är på plats i området och ni kan åka.
  • Ett mobilnummer vi kan nå er på – vi kan ringa kvällen före eller tidigt på morgonen – vädret styr – här får ni information om samlingsplats.
  • Vi använder transiver.
  • Ni åker alltid med guide.
  • Min antal 5p (det kan vara flera olika personer/ gäng, vi samlar ihop tillräckligt med åkare/ anmälningar) max antal beroende på … kontakta oss för infomation.
  • Tre toppar: pris 2 610 kr per person

Lågzons Heliski

3 åk med 400 meter fallhöjd i brant terräng och i skog (kan göras vid sämre väder) min. antal 11p Norra Storfjället/ Laisholm (här utgår vi från Laisholm och TopHelis hangar)

Toppturskidåkning med skidskolan

Våra duktiga och erfarna skidskolelärare tar dig med på  topptur.

Heldagstur: 755 SEK/person där ryggsäck och lavinutrustning ingår i priset. Minst 3 deltagare. (Turalternativ väljs efter väder och vind).
Halvdagstur: 545 SEK/person där ryggsäck och lavinutrustning ingår i priset. Minst 3 deltagare. (Turalternativ väljs efter väder och vind).
Privat topptursguidning: från 625 SEK/timme.

Har du några frågor eller funderingar, kontakta oss gärna via mail: skidskola@hemavantarnaby.com

Välkommen ut i snön med oss!


Fjällsäker

Naturvårdsverket har skapat en hemsida för dig som färdas i de svenska fjällen vintertid. Här hittar du dagliga bedömningar av lavinfaran. För att göra prognoserna samlar de in observationer från fjällen, bedömningar av lokala experter och väderinformation. Sedan sammanställs det till rekommendationer på sidan lavinprognoser.se.

Använd prognoserna till att fatta säkrare beslut på fjället. Men kom ihåg att du själv ansvarar för var och när du åker, och därmed också för hur stora risker du utsätter dig för.

Till lavinprognoser.se


 

Video: Friåkningstävlingen Ride The Cow

Ride The Cow går av stapeln i april varje år där både nybörjare och proffs tävlar och har skoj tillsammans i ett av Sveriges absolut bästa friåkningsområden.