Björk – Topprestaurang & Fjällbar

Hemavans mest spektakulära restaurang

Kombinationen av nordisk design, internationella influenser, lokala råvaror och en vidunderlig utsikt gör ett besök på Björk till en upplevelse utöver det vanliga! Med i White Guide 2017, 2018, 2019 och 2020.

Björk – Topprestaurang & Fjällbar invigdes i december 2015 och har sedan dess bjudit på fin och innovativ matlagning på förstklassiga råvaror. Kombinationen av nordisk design, internationella influenser, lokala råvaror och en vidunderlig utsikt gör ett besök på Björk till en upplevelse utöver det vanliga.

Öppettider vintern 21/22

Scrolla till höger för att se hela tabellen
26 november – 1 maj Björk – Topprestaurang & Fjällbar öppnar en timme efter Hemavan Gondol, i övrigt samma öppettider.
Veckorna 2-6 Stängt måndagar och tisdagar
Kvällsöppet Lördagar hela säsongen

 

Kontaktinfo

Välkommen att kontakta oss för att abonnera restaurangen eller för gruppbokningar.

Scrolla till höger för att se hela tabellen
 Telefon +46(0)954-30143
 E-mail bjork@hemavantarnaby.com
 Adress Fjället, vid toppen av Solkattsliften
 Facebook Björk – Topprestaurang & Fjällbar
Instagram bjorktopprestaurang

 

Björk – Topprestaurang & Fjällbar på sommaren

Matiga och söta våfflor, närproducerade mackor, vällagad soppa, experimentellt kaffe och svalkande drycker är några av de godsaker vi kan se fram emot på prisbelönta Björk – Topprestaurang & Fjällbar i sommar.

För dig som inte vill gå upp till Björk finns bekväma Hemavan Gondol som tar dig snabbt och bekvämt upp på fjället. Björk ligger placerad cirka 400 meter från Hemavan Gondols toppstation, och det finns en grusväg som slingrar sig ner till restaurangen från toppstationen. Observera att det inte finns något påstig till gondolen vid Björk och att du måste gå tillbaka till toppstationen om du vill åka gondolen ner till byn.