Björk – Topprestaurang & Fjällbar

Hemavans mest spektakulära restaurang

Kombinationen av nordisk design, internationella influenser, lokala råvaror och en vidunderlig utsikt gör ett besök på Björk till en upplevelse utöver det vanliga! Med i White Guide 2017, 2018 och 2019.

På Björk vill vi hedra naturen omkring oss och genom att hämta inspiration från världens alla hörn skapa en internationell innovativ meny på lokala och ekologiska råvaror. Vi vill arbeta så nära naturen som möjligt med produkter från våra fjäll, skogar och sjöar och tror på ett starkt samarbete med lokala eldsjälar som också värnar om våra storslagna omgivningar.

Med Hemavan Gondol tar du dig snabbt och bekvämt upp på fjället. Björk ligger placerad cirka 400 meter från Hemavan Gondols toppstation, observera att det inte är något av/påstig vid Björk.

För middagssittningar ingår transport med pistmaskin till Björk.

Välkommen att kontakta oss för att abonnera restaurangen eller för gruppbokningar.

Kontaktinfo

Scrolla till höger för att se hela tabellen
 Telefon +46(0)954-30143
 E-mail bjork@hemavantarnaby.com
 Adress Fjället, vid toppen av Solkattsliften
 Facebook Björk – Topprestaurang & Fjällbar
Instagram bjorktopprestaurang

Öppettider vinter 2019/2020

Scrolla till höger för att se hela tabellen
12 feb – 3 maj Dagligen 11-16
Kvällsöppet

Lördagar

29/2, 7/3, 14/3, 21/3, 28/3, 4/4, 11/4, 18/4, 25/4

Påsk

Tors-lör, 9-11/4

Lunch

Välkommen in på lunch och fika mellan kl 11-16. Här finns allt från munsbitar till 3-rätters lunch beroende på hur hungrig man är. Självklart serverar vi också fika, varma och kalla drycker när man behöver en paus från skidåkningen.

Meny Lunch

Middag

Middag med fem serveringar som varierar efter råvarutillgång. Menyn presenteras på plats. Vi kan tyvärr inte tillgodose mjölkproteinfritt och vegansk specialkost. VIKTIGT att eventuella allergier noteras vid bokningstillfället.

Transport med pistmaskin (med hytt för ca 20 personer), avgång 19:00 från Gondolens dalstation, samt 19:30 från Högfjällshotellet. Man lämnas sedan där man hämtats och man åker ner tillsammans. Tänk på att vara i tid då pistmaskinen inte väntar. Middagen tar ca tre timmar. Plats för avgång kan komma att ändras beroende på väder. Medhavd alkohol i pistmaskinen är förbjudet.

Boka bord