Paddla

I Hemavan Tärnaby njuter du av paddling på stilla fjällsjöar och i fridfulla åar, med naturens stillhet som sällskap. Kanot, kajak eller SUP – vi lovar att upplevelsen blir lika skön hur du än glider fram.

Förslag på ställen att paddla

Laisan

Paddla i sjön Laisan och i Umeälven. Här finns badstränder och smala kanaler att utforska. Lämpligt ställe att sätta i kajaken är vid Gammån som ligger några km utanför Tärnaby mot Hemavan.

Ahasjön och Umeälven i Hemavan

Utforska Hemavandeltat och Umeälven. Paddla uppåt, neråt, paddla runt Skomakarholmen i Ahasjön eller få skjuts till Tängvattsvägen och bron över Umeälven varifrån du kan SUP:a nerströms till byn.

Lämpligt ställa att sätta ner kajaken i Hemavan är att ta vägen som går ner till älven strax innan man kommer ner till flygplatsen. Älvsträckan är ganska strömmande speciellt när det är mycket vatten.

Jovattsån

Peder Karlsson upplevelser arrangerar kanotäventyr på egen hand längs Jovattsån. Företaget erbjuder också guidade turer och kanot- samt SUP uthyrning, Peder Karlsson Upplevelser

Gäutan i Tärnaby

Paddla till Avanäset för att bada eller gå iland på Roparnäset och fika. Hyr en kanot på Tärnaby Fjällhotell och börja paddlingen där. Om du har egen kajak är lämpligt ställe att sätta ner kajaken vid Udden i Tärnaby.
Dearna Guide anordnar guidade turer med kajak i områdets sjöar och Gäutan är en av dessa sjöar som erbjuds i sommar, Dearna Guide

Överuman

I den stora sjön Överuman finns det många fina ställen att paddla. Här kan fjällvindarna blåsa starkt från fjällsluttningarna så paddling här rekommenderas bara i fint väder eller om du är en van paddlare. Här finns också möjlighet att lägga i kajak/kanot direkt från P-plats vid E12.

Hyra kanot

Läs mer här om var det går att hyra kanoter och kajaker.