Om Hemavan Tärnaby

Skidorten som erbjuder skidåkning på riktiga fjäll

Hemavan Tärnaby är norra Sveriges största skidort och erbjuder enastående skidåkning för både familjer och kompisgäng i fantastisk fjällmiljö. Sommartid är det fjällvandring längs världsberömda Kungsleden, svampplockning och fjällens natur som lockar de flesta besökarna.

Hemavan och Tärnaby är två orter i Lappland som bjuder på skidåkning för alla nivåer. Mellan Hemavan och Tärnaby är det 18 kilometer och man tar sig enklast med egen bil eller taxi. Hemavans skidområde har totalt 10 liftar varav en gondol/telemix, 29 nedfarter, 3 barnområden, Snowpark och Skicross-Arena. I Hemavan finns även ett stort utbud av restauranger däribland det arkitektoniska mästerverket Björk – Topprestaurang & Fjällbar. I Tärnaby finns 5 liftar och 13 nedfarter däribland kändisarna Ingemarbacken, Ringbranten och Anjabacken.

 

I Hemavan finns ett stort antal välpreparerade pister, Snowpark, Skicross-arena, barnområden och underbar offpist! För de allra minsta kan vi tipsa om våra tre barnområden där barnens bästis Lenny Lämmel hänger. Klicka här för barnens alldeles egna pistkarta. I Hemavan erbjuder vi även massvis med härlig kvällsåkning till dig som vill få ut max av din skiddag!

 

Öppna pistkarta inkl beskrivningar

Snabbfakta Hemavans skidsystem

Scrolla till höger för att se hela tabellen
Antal liftar 10
Antal nedfarter 29
Antal gröna 12
Antal blå 6
Antal röda 8
Antal svarta 1
Antal barnområden 3
Snowpark JA
Skicross JA
Fallhöjd 665 m
Restauranger i området Fler än 10 st
Skidsäsong nov-maj

Mysigt och genuint med stort utbud

Hemavan är en växande by med ett stort utbud av restauranger, butiker och nöjen samtidigt som byn utstrålar en genuin känsla där storstadens brus känns avlägset.

Tärnaby är den lilla byn med det stora hjärtat

I Tärnaby finns de kanske mest mytomspunna nedfarterna – Ingemarbacken och Anjabacken. Här finns även lättare backar för nybörjaren och mysiga grillplatser för fikastunden, en retropark och stora friåkningsområden. Hela familjen trivs i genuina och mysiga Tärnaby!

Njut av skidåkning vare sig du söker offpist och branta nedfarter eller om sittliften och en lunch på altanen lockar mer. Skoteråkning och -uthyrning, längdåkning på sjön Gäutan och i skogsmiljö samt flera restauranger med ett varierat utbud finns givetvis lättillgängligt. Tärnaby är familjevänligt och hit når inte nattklubbs- eller storstadsbrus men stanna gärna till på en after ski eller trerätters på Tärnaby Fjällhotell.

Film om skidåkning i Tärnaby:

 

HÄMTA TÄRNABYS PISTKARTA I UTSKRIFTSVÄNLIG PDF

Snabbfakta Tärnabys Skidsystem

Scrolla till höger för att se hela tabellen
Antal liftar 5
Antal nedfarter 13
Antal gröna 3
Antal blå 3
Antal röda 5
Antal svarta 1
Antal barnområden 2
Fallhöjd 350 m
Backrestauranger 3 st
Skidsäsong nov-apr

Resan till Hemavan Tärnaby

Det är alltid nära till Hemavan Tärnaby – oavsett varifrån du kommer! Hemavan är helt unikt då man som enda skidort i Sverige kan stoltsera med en flygplats mitt i byn, endast några minuters promenad från skidbackar och boende. Från Arlanda tar det cirka 2 timmar och du väljer själv vilken dag du vill åka då det erbjuds avgångar sex dagar i veckan.

För dig som reser med bil är det vackra ”Blå Vägen” (E12) som gäller. Oavsett varifrån du reser kan du njuta av vackra vyer och bra vägar. För den som vill ta bussen finns Lapplandspilen som går från Stockholms Centralstation och som stannar på flera ställen längs vägen. Det går även bussar från städerna längs Norrlandskusten. Reser du från Finland kan vi tipsa om Wasabåtarna som erbjuder dagliga överfarter över Bottenviken. Mer info om hur du reser till Hemavan Tärnaby hittar du här.

Boka din flygresa här

 

Har du frågor eller funderingar om Hemavan Tärnaby?

Kontakta oss