Om Hemavan Tärnaby

Skidorten som erbjuder skidåkning på riktiga fjäll

Hemavan Tärnaby är norra Sveriges största skidort och erbjuder enastående skidåkning för hela familjen i fantastisk fjällmiljö. Sommartid är det fjällvandring, fiske, cykling och fjällens natur som lockar de flesta besökarna.

Hemavan och Tärnaby är två orter i Lappland som bjuder på skidåkning för alla nivåer. Mellan Hemavan och Tärnaby är det 18 kilometer och man tar sig enklast med egen bil eller taxi. Hemavans skidområde har totalt 9 liftar varav en gondol/telemix, 30 nedfarter, 3 barnområden, 2 snowparks och en Skicross-Arena. I Hemavan finns även friåkningsparadiset Kobåset som av många anses som Sveriges bästa friåkningsområde. I Tärnaby finns 5 liftar och 15 nedfarter däribland kändisarna Ingemarbacken, Ringbranten och Anjabacken.

 

I Hemavan finns ett stort antal pister med olika svårighetsgrad för hela familjen! För de allra minsta kan vi tipsa om våra tre barnområden där barnens bästis Lenny Lämmel hänger. Klicka här för barnens alldeles egna pistkarta. I Hemavan erbjuder vi även massvis med härlig kvällsåkning till dig som vill få ut max av din skiddag!

HÄMTA HEMAVANS PISTKARTA I UTSKRIFTSVÄNLIG PDF

Snabbfakta Hemavans skidsystem

Scrolla till höger för att se hela tabellen
Antal liftar 9
Antal nedfarter 30
Antal gröna 12
Antal blå 7
Antal röda 9
Antal svarta 2
Antal barnområden 3
Snowpark JA
Skicross JA
Fallhöjd 665 m
Backrestauranger 5 st
Barnpassning (Lennyklubben) JA
Skidsäsong nov-maj

Mysigt och genuint med stort utbud

Över 30 nedfarter, offpist-åkning i Kobåset, heliski, familjebackar och utmärkt turåkning. Hemavan är en växande by med ett stort utbud av restauranger, butiker och nöjen samtidigt som byn utstrålar en genuin känsla där storstadens brus känns avlägset. För den som vill höja tempot efter en dag i backen kan välja mellan en fartfylld afterski på Hemavans Högfjällshotell, en skön trubadurkväll på Baren En Trappa Upp eller varför inte avsluta kvällen med röj på nattklubben Lappkastet.

I Tärnaby finns de kanske mest mytomspunna nedfarterna – Ingemarbacken och Anjabacken. Här finns även lättare backar för nybörjaren och mysiga grillplatser för fikastunden, en retropark och stora friåkningsområden. På vårvintern pistas ett längdspår på Laxfjällets topp. Hela familjen trivs i genuina och mysiga Tärnaby!

HÄMTA TÄRNABYS PISTKARTA I UTSKRIFTSVÄNLIG PDF

Snabbfakta Tärnabys Skidsystem

Scrolla till höger för att se hela tabellen
Antal liftar 5
Antal nedfarter 16
Antal gröna 3
Antal blå 5
Antal röda 3
Antal svarta 4
Antal barnområden 2
Fallhöjd 350 m
Backrestauranger 3 st
Skidsäsong nov-apr

Tärnaby är den lilla byn med det stora hjärtat

Njut av skidåkning vare sig du söker offpist och branta nedfarter eller om sittliften och en lunch på altanen lockar mer. Skoteråkning och -uthyrning, längdåkning på sjön Gäutan och i skogsmiljö samt flera restauranger med ett varierat utbud finns givetvis lättillgängligt. Tärnaby är familjevänligt och hit når inte nattklubbs- eller storstadsbrus men stanna gärna till på en after ski, trerätters på Tärnaby Fjällhotell eller en White Guide-fika på Café Familjen.

Resan till Hemavan Tärnaby

IMG_5142_facebook

Det är alltid nära till Hemavan Tärnaby – oavsett varifrån du kommer! Hemavan är helt unikt då man som enda skidort i Sverige kan stoltsera med en flygplats mitt i byn, endast några minuters promenad från skidbackar och boende. Från Arlanda tar det cirka 2 timmar och du väljer själv vilken dag du vill åka då det erbjuds avgångar sex dagar i veckan. I vinter erbjuder vi otroligt låga priser till alla som vill ta flyget till Hemavan. Här kan du läsa mer och boka vårt flygerbjudande. 

För dig som reser med bil är det vackra ”Blå Vägen” (E12) som gäller. Oavsett varifrån du reser kan du njuta av vackra vyer och bra vägar. För den som vill ta bussen finns Lapplandspilen som går från Stockholms Centralstation och som stannar på flera ställen längs vägen. Det går även bussar från städerna längs Norrlandskusten. Reser du från Finland kan vi tipsa om Wasabåtarna som erbjuder dagliga överfarter över Bottenviken. Mer info om hur du reser till Hemavan Tärnaby hittar du här.

 

Har du frågor eller funderingar om Hemavan Tärnaby?

Kontakta oss här

Sök och boka

Skidpass online

Boka ditt skidpass online,
enkelt och smidigt

BOKA NU

Spårkort

Hjälp oss att förbättra våra
längdspår. Betala den frivilliga
spåravgiften online!

BOKA NU

Säsongspass

Köp ditt säsongskort online.

BOKA NU

Skidhyra

Boka din skidutrustning online

Boka nu

Skidskola

Boka en nivåanpassad privatlektion
eller grupplektioner i en
eller flera dagar.

Boka nu