Skidorten som erbjuder skidåkning på riktiga fjäll

Hemavan Tärnaby är norra Sveriges största skidort och erbjuder enastående skidåkning för hela familjen i fantastisk fjällmiljö.

Hemavan och Tärnaby är två orter i Lappland som bjuder på skidåkning för alla nivåer. Mellan Hemavan och Tärnaby är det 18 kilometer och man tar sig enklast med egen bil eller taxi. Hemavans skidområde har totalt 10 liftar, 30 nedfarter, 3 barnområden, 2 snowparks och en Skicross-Arena. I Hemavan finns även friåkningsparadiset Kobåset som av många anses som Sveriges bästa friåkningsområde. I Tärnaby finns 5 liftar och 15 nedfarter däribland kändisarna Ingemarbacken, Ringbranten och Anjabacken.

Landa mitt i fjälläventyret

IMG_5142_facebook

Flyg från Stockholm till Hemavan och landa mitt i fjälläventyret! Hemavan är helt unikt då man som enda skidort i Sverige kan stoltsera med en flygplats mitt i byn, endast några minuters promenad från skidbackar och boende. Från Arlanda tar det cirka 2 timmar och du väljer själv vilken dag du vill åka då det erbjuds avgångar sex dagar i veckan. I vinter erbjuder vi otroligt låga priser till alla som vill ta flyget till Hemavan. Här kan du läsa mer och boka vårt flygerbjudande. 

Mysigt och genuint med stort utbud

Hemavan är en växande by med ett stort utbud av restauranger, butiker och nöjen samtidigt som byn utstrålar en genuin känsla där storstadens brus känns avlägset. Efter en lång dag i skidbacken kan man varva ner med en kopp kaffe på någon av byns restauranger eller varför inte slappna av med en bastu eller bad i en badtunna med magnifik utsikt över fjällen. För den som hellre vill höja tempot efter en dag i backen kan välja mellan en fartfylld afterski på Hemavans Högfjällshotell, en skön trubadurkväll på Baren En Trappa Upp eller varför inte avsluta kvällen med röj på nattklubben Lappkastet. Mer information om våra restauranger och nöjen hittar ni här.

Har du frågor eller funderingar om Hemavan Tärnaby?

Kontakta oss här