November och decembertips

Backarna börjar så smått öppna i Hemavan Tärnaby och nu börjar en ny efterlängtad skidsäsong, hoppas vi får se dig i backarna nu innan jul. Här finns mer att göra och uppleva! Vi har samlat våra bästa November och december tips till dig som vill komma upp och njuta av fjällen under den mörka men mysiga årstiden.

5 tips på korta fjällutflykter

  • Gå eller åk skidor längs Tärnaleden och fika i vindskyddet vid Tärnaån.
  • Åk upp till Laisaliden och parkera vid Drottningledens parkering. Beroende på hur föret ser ut, ta en skidtur längs Drottningleden eller gå en bit med snöskor eller gör upp en eld och fika vid eldstaden som finns vid parkeringen.
  • Parkera bilen vid Ängesdalsvägen. Gå eller åk skidor till vindskyddet vid Rödingträsk.
  • Åk upp till Joesjö och gå eller åk skidor till Atostugan. På väg hem, titta in på Tärna Vilt och proviantera lite godsaker inför julen.
  • Parkera bilen vid Fjällparken och gå till Vacker utsikt (ca 10-15 minuters vandring längs Kungsleden). Där finns en eldstad och just det, vacker utsikt!

Ta gärna med några vedpinnar att elda med och gå ut och njut!

Inomhustips

3 Fikatips

Tärnafjällensbageri & konditori och Tärningen i Tärnaby och Fica i Hemavan är bra ställen om man vill sitta ner en stund och njuta av en god fika.

3 Inomhusaktiviteter

Besök Tärnaby Bowling, Lennys Lekland och Simhallen i Hemavan om vädret inte lockar till utomhusaktiviteter.

3 tips på massage och yoga

Tinas massage och muskelbehandlingar på Tärnaby Fjällhotell och Widings akupunktur i Hemavan erbjuder lindring till stela ryggar och andra besvär eller om du bara vill njuta av en stunds omvårdnad.

Yoga med Gina på Tärnaby Fjällhotell för dig som vill få en timme med fokus på andning, kropp och medvetande. Yogamattor och filtar finns att låna.

Evenemang och mat

Närmast på gång nu i november är Hemavan open och Winter Wake up med julmarknad på Bayhill center.

Hemavan open

Varmt välkomna skall ni alla vara till Hemavan Open 23-25 november, bräd – och skidfesten du INTE får missa.

Winter Wake up

Helgen 30 nov – 2 dec går Winter Wake Up av stapeln i Hemavan vilket innebär ett extra laddat program med aktiviteter i backen, skidtester med vinterns nyheter, afterski och en massa annat skoj!

Missa inte den Julinspirerade matmarknaden på torget utanför Bayhill Center med jultomte, tävlingar och fina erbjudanden i butikerna. Fica dukar upp sin kakbuffe. Nytt för i år kvalitet secondhand försäljning av sport och fritidsutrustning.

Swedish Snowboard Series & Swedish Slopestyle Tour

När säsongens tävlingsschema presenteras för Swedish Slopestyle Tour (SST) och Swedish Snowboards Series (SSS) 18/19  finns Hemavan med som nytt namn på ortslistan! Läs mer.

Kommande evenemang

 

Julbord

December är inte december om man inte får äta ett gott julbord!

Virisen serverar ett julbord där det flesta råvarorna kommer från den egna gården eller fjället runtomkring. Tärnaby Fjällhotell erbjuder julbord under flera tillfällen i december, bl a företagsjulbordet med underhållning och julmarknadsjulbordet med quiz!