Hemavan Gondol på sommaren

Med anledning av Coronapandemins utveckling och för att värna om våra gästers, medarbetares och ortsbors säkerhet har Hemavan Alpint beslutat att inte bedriva någon sommarverksamhet i år.Beslutet innebär att Hemavan Alpint inte kommer ta emot några gäster i de stugor/lägenheter som förmedlas av oss samt att Hemavan Gondol och Björk – Topprestaurang & Fjällbar kommer vara stängda sommaren 2020.

Ta gondolen upp på fjället!

För dig som inte vill gå uppför fjället finns nya Hemavan Gondol. Färden upp till toppen tar cirka 5 minuter och du njuter av milsvid utsikt på vägen upp samtidigt som du vilar benen (även hundar att välkomna att vila benen i Hemavan Gondol). Den världsberömda Kungsleden ligger i direkt anslutning till gondolens toppstation och det finns även en utsiktsplats med sittplatser där du kan njuta av fika med magiskt utsikt! Från gondolens toppstation finns en väg ner till Björk – Topprestaurang & Fjällbar där det serveras förstklassig mat och fika. Björk ligger placerad cirka 400 meter från Hemavan Gondols toppstation, och det finns en grusväg som slingrar sig ner till restaurangen från toppstationen. Observera att det inte finns något påstig till gondolen vid Björk och att du måste gå tillbaka till toppstationen om du vill åka gondolen ner till byn.

Sommaren 2020 är det inte möjligt att ta med sig cykeln i gondolen. För dig som vill cykla på fjället kan vi tipsa om Cykelguiden där du hittar massor av härliga cykelleder som passar både erfarna och mindre erfarna fjällcyklister.

Hemavan Gondol ligger ca 3 km från flygplatsen och cirka 2 km från Bayhill Center. I anslutning till Hemavan Gondol ligger Gondolbyn där du kan övernatta i nybyggda och fina lägenheter.

Vill du göra en gruppbokning?

E-post: gondolen@hemavantarnaby.com
Telefon: +46(0)70-894 76 28