Upplev mer programmet – sommaren 2020

Vi har satt ihop ett veckoprogram med många olika aktiviteter för stora och små! I programmet finns bl a blomstervandring, grottkrypning, paddling i Jovattsån och guidad vandring på Atoklimpen.

Programmet hittar du här

Blomstervandring på Gierevaartoe

Guidad tur på blomsterfjället Gierevaartoe. Botanisk guide visar mängder av vanliga och mer sällsynta fjällväxter. Turen erbjuder förutom blomster en otrolig utsikt över svenska och norska fjäll. Ta med fika och bra kläder. Turen tar ca 4 timmar inklusive två stopp.

Tid
Måndagar kl 10.00, 29 juni – 3 augusti.

Samling
Naturum Hemavan. Transport i egen bil till platsen.

Anmälan
Föranmälan senast 12.00 dagen innan till Naturum Hemavan 0954-380 23

Pris
100 kr per person, gratis för barn under 15 år

Samisk kulturhistoria – guidning vid Atoklimpen

Följ med på en guidad tur i en samisk kulturmiljö. Vår guide visar spår och lämningar efter de samer som nyttjat området i mer än tusen år. Allt från de första nomadiska samhällena till dagens moderna renskötsel. Vi vandrar i frodig björkskog upp till trädgränsen. Denna tur går ej upp på toppen av Atoklimpen.

Tid
Onsdagar kl. 11.00. 1-29 juli.

Samling
Vid Atostugan. Följ Krutfjellvägen förbi Joesjö, P-Plats 2 km innan riksgränsen, 700 m att gå efter mindre väg från bilparkeringen till samlingsplatsen som är vid Atostugan. Därefter tar turen ca 2-3 timmar.

Anmälan
Anmälan görs till Hemavan Tärnaby turistbyrå, 0954-104 50, info@hemavantarnaby.se senast kl 11.00 dagen innan. Det går även att anmäla sig direkt till guiden senast kl. 17.00 dagen innan turen på tel. 076-117 77 96.

Arrangör: Länsstyrelsen. Guidade turer för grupper under andra tider kontakta Hemavan Tärnaby Turistbyrå.

Pris
100 kr per person, barn under 15 år gratis

Vandring till Brudkullan

Följ med på tur till orkidén Brudkulla, som endast finns på 4 lokaler världen inklusive den på Rödingsnäset. Fler orkidéer och vackra växter utlovas på vandringen. Turen är ca 5 km t.o.r och lite krävande under sista kilometerns stigning upp på fjället. Om Brudkullan inte blommar erbjuds en tur till ett annat botaniskt rikt fjäll.  Turen tar 5-6 timmar. Ta med fika och bra kläder.

Tid
Torsdag och lördag kl. 10.00, 16 juli – 8 augusti.

Anmälan

Föranmälan senast 12.00 dagen innan till Naturum Hemavan 0954-380 23. Samling vid Naturum, transport i egen bil till platsen.

Pris

100 kr per person

kanot hemavan joeström

Kanotäventyr på Jovattnet – på egen hand

Det här är en tur ni gör på egen hand. Turen startar hos Peder Karlsson Upplevelser i Joeström. Därifrån skjutsas ni och kanoten upp till hängbron över Jovattsån. Här vinkas ni av och glider på egen hand ned längs den vackra, slingrande Jovattsån. På ån är det ofta stilla och bävern har byggt flera hyddor längs kanten, har du tur får du en skymt av den!

Längs ån finns fina ställen att göra strandhugg på så ta med en fikasäck. Jovattsån mynnar ut i sjön Joeström och ni avslutar er tur med att paddla över sjön och landar på Karlssons strand och parkerar kanoten där. En kort promenad längs stigen genom björkskog tar er tillbaka till gården där er bil väntar.

Paddlingen är ca 7 km och tar 1,5–2,5 timmar

Tid
Turen går att boka alla dagar 1 juni – 19 augusti

Anmälan

Boka din tur hos Peder Karlsson Upplevelser 070-262 40 22, pederkarlsson@live.se , senast 20.00 kvällen före.

Pris

450 kr per person. Två till tre personer per kanot. Barn under 12 år gratis vid 2 vuxna betalande i en kanot. I priset ingår kanot, transport från gården till sjösättningsplatsen, flytvästar samt vattensäck.

Livsvandring – på egen hand

Välkommen att gå en livsvandring på Fjällsluttningen i Hemavan! Vandringen kommer att ta dig till flera vackra platsers omgivningarna. Samtidigt som du går får du tillfälle att fundera över frågor man kan ställa sig i livet.

Gå vandringen i din egen takt. I lugnt tempo tar den drygt ett par timmar att gå. Läs informationen och frågorna, fundera sedan på ditt svar. Om ni är flera som går kan ni välja mellan att behålla funderingarna för er själva eller dela dem med varandra.

Ladda hem flyer med frågorna och mer info