Fiske i Hemavan Tärnaby

Här finns lättillgängligt fiske för familjen och mer avancerade vatten för den inbitne sportfiskaren. På sommaren har du tillgång till strömfiske, och sjöar med öring och röding i dalgångarna och på kalfjället. Det finns också flera guideföretag som erbjuder exklusivt fiske i fina vatten.

Boka boende

Jakten på storöringen

Med långsamma rörelser och lätt packning följer du det slingrande vattendraget. Tysta lätta steg; noga avvägda för att undvika ljud från grenar, stenar och ris. blicken flackande mellan marken där du sätter fötterna och det ömsom stilla ömsom porlande vattnet. Där! ett vak. Den växande ringen på vattnet skvallrar om fisk. Försiktigt lösgörs flugan från haken på spöet. Några korta, väl av- vägda, spörörelser ovan huvudet och i väg. Flugan landar med någon decimeter när och börjar långsamt följa vattnets ström. Spänning, förväntan, nyfikenhet – ska den hugga?

Fiske i fjällen ligger så nära jakt du kan komma. Sättet att söka upp bytet, noga planera kastet och slutligen bärga fångsten har många likheter med traditionell jakt. Speciellt i de unika vattendrag fjällmiljön erbjuder. i Hemavan Tärnabys fjällvärld finns massor av fantastiska vatten att testa sin jaktlycka i, såväl strömmande som stilla.

Fisketips

Här finns strömfiske och sjöar med öring och röding. Välj om du vill fiska i dalgångarna eller på kalfjället. Här ser du förslag på olika fiskeställen men du är också välkommen till Hemavan Tärnaby Turistbyrå där vi hjälper vi dig med tips och råd för ett lyckat fiske.

Läs mer

Här köper du fiskekort

För att få fiska i Hemavan Tärnaby så krävs det att du har ett fiskekort. För mer information om fiskekort och vilka områden som finns att välja mellan, kan du kontakta Hemavan Tärnaby Turistbyrå.

Läs mer

Fiskeguiden

Fiskeguiden hjälper dig att hitta till närfiske i Hemavan Tärnaby. Den finns att hämta på Hemavan Tärnaby Turistbyrå eller att ladda ner som pdf.

Ladda ner som pdf

Guidade fisketurer till exklusiva vatten

På vissa av dessa vatten finns enbart ett fåtal fisketillstånd per säsong och där utlovas riktigt exklusivt fiske.

Läs mer

Fiskefestivalen

Under fiskefestivalen sista veckan i juli varje år händer det extra mycket kring fisket i Hemavan Tärnaby. Var tillsammans, lägg på ett vedträ på brasan, agna kroken, och dela vår fiskevärld.

Läs mer

Se film från Fiskefestivalen