Se & göra på sommaren

Variationen är stor på vad man kan göra i Hemavan Tärnaby under sommaren och hösten. Slappna av med rofyllt flugfiske eller varför inte njuta av de praktfulla svenska fjällen med en härlig vandring i egen takt. Vad sägs om en tur till samernas heliga fjäll Atoklimpen? Eller att samla familjen för en underhållande helg i Tärnaby när sommarens stora Gränshandelsmarknad går av stapeln?  Ja, Hemavan Tärnaby har helt enkelt något för alla, vare sig din bild av ”semester” är dygnslång terränglöpning, skön cykling eller kvällsfika i midnattssolen. Välkommen hit, sommarens och höstens upplevelser väntar!

Boka boende

Fjällvandra

Fjällen är lika fantastiska vilken årstid det än är och här finns alltid mycket att välja på vare sig du vandrar på egen hand, med familjen eller kompisgänget.

Läs mer

Fiska

Här finns lättillgängligt fiske för familjen och mer avancerade vatten för den inbitne sportfiskaren.

Läs mer

Upplev mer

Vi har satt ihop ett veckoprogram med många olika aktiviteter för stora och små!

Läs mer

Sommar och hösttips

Fjällbotaniska trädgården

Fjällbotaniska Trädgården är en liten diamant i fjällvärlden med sitt stora utbud av fjällväxter och den pedagogiska presentationen. Det är Sveriges högst belägna botaniska trädgård och en av världens nordligaste.

Läs mer

Naturum

Naturum Vindelfjällen Hemavan beskriver, förklarar och ger förståelse för naturen och områdets värden, samt inspirerar till vistelse och naturkontakt. Utställning och information om Vindelfjällens naturreservat och Kungsleden, aktiviteter, försäljning av kartor, vykort mm. Varje vecka anordnas aktiviteter och vissa av dem riktade mot barnen.

Läs mer

Ta helikoptern ut på fjället

Tärnaby HeliTop Heli och Helikopterflyg är tre helikopterbolag som har flygstationer i Hemavan Tärnaby och som flyger dig dit du vill mot beställning. Top Heli har även linjetrafik längs Kungsleden 2 gånger per vecka.

Sommar-linbanan

Sommaren 2017 kommer en ny gondol att byggas i västra Hemavan. Gondolen kommer att ersätta den tidigare sommarlinbanan. Vi ber om överseende med att det inte går någon linbana upp på fjället den här sommaren och längtar redan till sommaren 2018 då nya gondolen/ telemixen kommer att transportera vandrare och cyklister upp på fjället. Inte heller Topprestaurang Björk och fjällbar kommer att vara öppen den här sommaren pg a att hela området är en byggarbetsplats.

 

Sommartoppar

Samla toppminnen i sommar

Läs mer