Se & göra sommar

Våra bästa sommar & hösttips

Fjällvandring

I Hemavan Tärnaby finns leder för både stora och små fjällvandrare. Lederna är tydligt märkta, så att du kan känna dig trygg – oavsett om du är ute på en kortare dagstur eller vandrar lite längre med övernattning. Här har vi samlat våra bästa tips!

läs mer

Sommartoppar

I Hemavan Tärnaby finns många fjälltoppar som lämpar sig utomordentligt för toppturer. Bestig minst 4 toppar under en sommar och var med och delta i utlottningen av en weekend på boende i Hemavan Tärnaby.

Läs mer

Fiske

Hemavan Tärnaby bjuder på lättillgängligt fiske för familjen och mer avancerade vatten för den inbitne sportfiskaren. Vi tipsar om nappglada ställen. Eller boka en guide som hjälper dig att fånga de riktigt stora ädelfiskarna. 

LÄS MER

Cykling

Kalla det fjällcykling om du vill: en landsväg som följs av skogsstigar som till slut leder dig upp på fjället. Hemavan Tärnaby tar dig varvet runt. Här finns cykling som passar både vana och ovana.

läs mer 

 

 

Paddling

I Hemavan Tärnaby njuter du av paddling på stilla fjällsjöar och i fridfulla åar, med naturens stillhet som sällskap. Kanot, kajak eller SUP – vi lovar att upplevelsen blir lika skön hur du än glider fram.

läs mer

Upplev mer

Vi har satt ihop ett veckoprogram med många olika aktiviteter för stora och små!

LÄS MER

Fjällbotaniska trädgården

Fjällbotaniska Trädgården är en liten diamant i fjällvärlden med sitt stora utbud av fjällväxter och den pedagogiska presentationen. Det är Sveriges högst belägna botaniska trädgård och en av världens nordligaste.

LÄS MER

Naturum

Naturum Vindelfjällen Hemavan beskriver, förklarar och ger förståelse för naturen och områdets värden, samt inspirerar till vistelse och naturkontakt. Varje vecka anordnas aktiviteter och vissa av dem riktade mot barnen.

LÄS MER

Tärnaby Bowling

Tärnaby bowling finns på Folkan i Tärnaby. Här finns fyra banor och allt du behöver för att bowla. Glass, kaffe m m finns att köpa. Se öppettider på Tärnaby Bowlings Facebooksida.

TILL TÄRNABY BOWLINGS FACEBOOKSIDA

Hemavan Gondol

Hemavan gondol är stängd i sommar.

LÄS MER

Lennys Lekland

Kul för stora och små barn, Lennys lekland ligger inne i Bayhill center.

LÄS MER

Bada bland fjälltopparna

Stranden i Solberg är den mest populära badstranden. Här är vattnet långgrunt och temperaturen kan bli riktigt behaglig i mitten/ slutet av juli.

LÄS MER

Håll Hemavan Tärnaby rent – en uppförandekod

Naturen och de upplevelser den bjuder på är det som lockar besökare året om till Hemavan Tärnaby. Med fler besökare ökar också trycket på naturen och nedskräpning är en av konsekvenserna. För att vi alla även i fortsättningen ska kunna njuta av allt det vackra som naturen bjuder på har vi en enkel uppförandekod till alla som besöker Hemavan Tärnaby året om – skräpa inte ner. Här följer några enkla tips på hur du kan minska avtrycket i naturen:

Läs mer

Sommartoppar

Samla toppminnen i sommar

Läs mer

 

Nu växer Gondolbyn med 1200 nya bäddar!

läs mer

Hyr ut ditt boende & få 25 % rabatt på säsongspass!

Läs mer

Bokningen för vintern 20/21 har öppnat!

Boka vintern 20/21