Sommar & höstaktiviteter

Variationen är stor på vad man kan göra i Hemavan Tärnaby under sommaren och hösten. Slappna av med rofyllt flugfiske eller varför inte njuta av de praktfulla svenska fjällen med en härlig vandring i egen takt. Vad sägs om en tur till samernas heliga fjäll Atoklimpen? Eller att samla familjen för en underhållande helg i Tärnaby när sommarens stora Gränshandelsmarknad går av stapeln?  Ja, Hemavan Tärnaby har helt enkelt något för alla, vare sig din bild av ”semester” är dygnslång terränglöpning, skön cykling eller kvällsfika i midnattssolen. Välkommen hit, sommarens och höstens upplevelser väntar!

Boka boende

Fjällvandra

Fjällen är lika fantastiska vilken årstid det än är och här finns alltid mycket att välja på vare sig du vandrar på egen hand, med familjen eller kompisgänget.

Läs mer

Fiska

Här finns lättillgängligt fiske för familjen och mer avancerade vatten för den inbitne sportfiskaren.

Läs mer

Hemavan Gondol

Gondolen tar dig snabbt och smidigt upp på fjället för vandring längs Kungsleden, eller helt enkelt bara för att njuta av fjället och utsikten. I anslutning till Gondolen ligger restaurang Björk, ett lämpligt stopp för en fika eller lunch.

Läs mer

 

Sommar och hösttips

Fjällbotaniska trädgården

Fjällbotaniska Trädgården är en liten diamant i fjällvärlden med sitt stora utbud av fjällväxter och den pedagogiska presentationen. Det är Sveriges högst belägna botaniska trädgård och en av världens nordligaste.

Läs mer

Naturum

Naturum Vindelfjällen Hemavan beskriver, förklarar och ger förståelse för naturen och områdets värden, samt inspirerar till vistelse och naturkontakt. Utställning och information om Vindelfjällens naturreservat och Kungsleden, aktiviteter, försäljning av kartor, vykort mm. Varje vecka anordnas aktiviteter och vissa av dem riktade mot barnen.

Läs mer

Ta helikoptern ut på fjället

Top Heli i Hemavan och Tärnaby Heli är två helikopterbolag som har flygstationer i Hemavan Tärnaby och som flyger dig dit du vill mot beställning. Top Heli har även linjetrafik längs Kungsleden 2 gånger per vecka.

Upplev mer

Vi har satt ihop ett veckoprogram med många olika aktiviteter för stora och små!

Läs mer

Lennys Lekland

Kul för stora och små barn, Lennys lekland ligger inne i Bayhill center. I anslutning till leklandet finns butiker samt café och restaurang FICA.

Läs mer

Tärnaby Bowling

Bowlingen hittar du i Tärnaby centrum och är ett perfekt komplement till utomhusaktiviteterna. Öppettider finns på Tärnaby Bowling facebooksida.

 

Sommartoppar

Samla toppminnen i sommar

Läs mer

 

Boka boende söndag-torsdag och få 50 % rabatt på skidpass!

BOKA NU