Gränshandelsmarknaden i Tärnaby

26 juli, 2019 - 28 juli, 2019

Gränshandelsmarknaden är sommarens stora folkfest i Hemavan Tärnaby!

Fjärde helgen i juli varje år bryts lugnet, tystnaden och naturupplevelsen i Tärnaby mot mingel, musik, möten, marknadsstånd, myller, mat och hantverk. Gränshandelsmarknaden har sedan starten på 1950-talet vuxit och blivit en stark tradition. Antalet marknadsplatser är nu ca 150 och marknaden besöks av ca 15 000 personer varje år! Sommarens största händelse, utan konkurrens!

Gränshandelsmarknaden är miljömärkt!

Visit Hemavan Tärnaby har jobbat med organisationen Håll Sverige Rent för att miljömärka Gränshandelsmarknaden 2018. Håll Sverige Rent arbetar på olika sätt för att minska nedskräpning, främja återvinning och främja individers och organisationers miljövårdsansvar. Du som besöker marknaden, antingen som säljare eller besökare, kommer få lättare att sortera ditt skräp och vi hoppas du tar chansen att hjälpa både oss och miljön i vårt hållbarhetsarbete. Läs mer 

Program Gränshandelsmarknaden 2018

Till programmet

Hitta utställare – klicka för karta

Tokigt och roligt för barnen

Följ med på en svängom i Astrids värld med både sång och musik. Det blir både tokigt, roligt och spännande! Föreställning både fredag och lördag, på marknadsscenen.

Läs mer

Dans på Udden

Under marknadshelgen finns mycket att göra långt in på småtimmarna. Dans den natursköna festplatsen Udden och så god mat och dryck förstås.

Läs mer

 

 

Kulturveckan

Mitt under högsommaren anordnar Kulturakademin en kulturvecka i Hemavan Tärnaby med målet att skapa en ny scen i fjällvärlden med fokus på musik, konst, litteratur och berättande. Här ges en extra dimension till starka kulturupplevelser med hjälp av den unika fjällmiljön. Det är Kulturakademin som är motorn i sommarens utbud där många tillfällen ges till att både utöva och ta del av olika former av kultur.

Läs mer

Hållbar marknad

Gränshandelsmarknaden 2018 erhöll Håll Sverige Rents märkning Miljömärkt Event. Vi kommer att fortsätta jobba med hållbarhet och underlättar bland annat för dig när du ska sortera ditt skräp, samt tipsar om hur du kan bli en smartare marknadsbesökare.

Läs mer och ta en titt på kartan 

Information till Knallare

Vill du boka en marknadsplats på Gränshandelsmarknaden 2019?

Läs mer och boka plats här

Video:

Klicka på bilden till höger för att se filmen!