Fiskefestivalen

21 juli, 2017 - 30 juli, 2017

Under fiskefestivalen händer det extra mycket kring fisket i Hemavan Tärnaby. Var tillsammans, lägg på ett vedträ på brasan, agna kroken, och dela vår fiskevärld.

Ett fiskekort

Under fiskefestivalen kan man fiska på ett och samma fiskekort på alla fiskevårdsområden i Hemavan Tärnaby. Detta speciella fiskekort finns att köpa på de vanliga försäljningsställena. Kortet säljs mellan 21 -30  juli.

Boka boende

Fiskeinformation med Christer Ringbrant

Christer Ringbrant berättar om fisket i området, och ger tips och råd för bättre fiskelycka. Smaka på rökt fisk! Söndag den 23 juli och måndag den 24 juli kl 18.00 vid Udden i Tärnaby.

Läs mer

Fisketävling i Tärnaån

Tärnaån är en exklusiv men ändå mycket lättillgänglig strömfiskesträcka. Låt spänningen dra iväg med dig, få den största fisken och vinn fina priser, inte minst i fisketävlingens barnklass. Tärnaån vid Udden kl 18.00 den 24 juli.

Läs mer

 

Flugfiske för kvinnor

Vill du lära dig grunderna i flugfiske för att själv kunna uppleva de där fantastiska dagarna ute vid vattnet? Under Fiskefestivalen i Hemavan Tärnaby finns möjlighet att boka in sig både på en nybörjarkurs och en fiskedag med fokus på gemenskap. Utrusning finns att låna.

Boka här

Läs mer om kursupplägget

Notdragning i Boksjön

Här får du chansen att se hur notdragning går till, och vara med i byagemenskapen. En och annan fiskehistoria blir det garanterat. Tisdag den 25 juli kl 18.

Läs mer

Helifish

Fisketur där vi tar oss till fiskevattnet med hjälp av helikopter. Vi flyger till sjö eller älv dit det är långt att komma till fots. Guiden lär ut grunderna i flugfiskets ädla konst. Tisdag den 25 juli kl 10.

Läs mer

Notdragning i Joeström

Här får du chansen att se hur notdragning går till, och vara med i byagemenskapen. En och annan fiskehistoria, rökt fisk, mjukkakor, våfflor, kaffe och korv blir det också. Kocken är på plats för spännande smakprover av fisk i alla former. Hur funkar en fisk – Naturum kommer att finnas på plats och ha en aktivitet för alla intresserade barn. Onsdag 26 juli kl 18.00.

Läs mer

Fish with a local

Träffa Linus och Felix från Hemavan och passa på att få tips och råd från grabbarna som tillbringar varje ledig sekund vid något fiskevatten. Torsdag 27 juli kl 18.

Läs mer


Maten under fiskefestivalen – #fjällgourmet

Förutom att fiske är en rolig och spännande sysselsättning är fisk också god och nyttig mat.  Under fiskefestivalen kommer du att kunna äta våra restaurangers bästa fiskerätter. Det kommer också att finnas tillfälle för dig att själv tillaga fisk med hjälp av våra experter. Lär dig mer om att tillaga fisk av vår kock som finns på plats vid fisketävlingen i Tärnaån och notdragningen i Joeström. Han tillagar olika varianter av fiskerätter från vårt närfiskeområde som alla får smaka. Den kan gravas, kokas, rökas och grillas nyfångad över elden. Kolla in hur man filéar siken, och låt barnen själva få rensa en fisk.

Fisk och skaldjurstema på Nannas Kök & Bar

Nannas Kök & Bar har fisk och skaldjurstema i restaurangen och röker och gravar fisk som säljs i delidisken. 21-23 juli. Boka bord 0954-301 11

Trerätters fiskemiddag på Tärnaby Fjällhotell

Tärnaby Fjällhotell serverar en trerätters fiskmiddag. 25 juli. Boka bord 0954-104 20

Trerätters rödingmiddag på Restaurang Virisen

Har fiskelyckan varit god under veckan kan vi erbjuda att laga till er egenfångade fisk och samtidigt få lite tillagningstips. Prova nya ekologiska viner därtill. Bordsbokning senast dagen innan, tel 070-274 41 88. Middagen är 19.00 den 28 juli och du som vill tillaga din egen fisk är välkommen kl 17.00.

Scrolla till höger för att se hela tabellen
Datum Tid Program Plats
22 juli kl 10-18 Träffa Tärnafjällens FVO vid Gränshandelsmarknaden. Info och tävling Gränshandelsmarknaden till vänster om Turistbyrån
21-23 juli kl Nannas Kök & Bar har fisk och skaldjurstema i restaurangen och röker och gravar fisk som säljs i delidisken. Boka bord 0954-301 11 Nannas Kök & Bar
21-23 juli kl Cykel och fiskecenter finns utanför Nannasgården och visar bl a upp fiskespön som man kan testa Nannasgården
23-juli kl 18 Fiskeinformation med Christer Ringbrant på Udden Udden i Tärnaby
24-juli kl 18-20 Fisketävling i Tärnaån. Udden i Tärnaby
24-juli kl 18 Fiskeinformation med Christer Ringbrant på Udden Udden i Tärnaby
24-juli kl 18-20 En kock tillagar och snackar fisk. Kom och provsmaka! Udden i Tärnaby
25-juli kl 10 Helifish Fiskecentrum / Fjäll & Fiske i Tärnaby
25-juli kl 18 Notdragning i Boksjön Sjön nedanför Bygdegården
25-juli kl Tärnaby Fjällhotell serverar en trerätters fiskmiddag. Boka bord 0954-104 20 Tärnaby Fjällhotell
26-juli kl 14 2-timmars nybörjarkurs i flugfiske för kvinnor med Therese Lundin
26-juli kl 18 Notdragning i Joeström Joeström
26-juli kl 18-20 En kock tillagar och snackar fisk. Kom och provsmaka! Vid Notdragningen Joeström
26-juli kl 18 Hur funkar en fisk? Naturum finns på plats vid Notdragningen. Joeström
27-juli kl 10 Flugfiskedag för kvinnor med Therese Lundin
27-juli kl 18 Fish with a local
28-juli kl 19 Trerätters rödingmiddag på Restaurang Virisen Virisen

Se film från Fiskefestivalen

Sök och boka

Skidpass online

Boka ditt skidpass online,
enkelt och smidigt

BOKA NU

Spårkort

Hjälp oss att förbättra våra
längdspår. Betala den frivilliga
spåravgiften online!

BOKA NU

Säsongspass

Köp ditt säsongskort online.

BOKA NU

Skidhyra

Boka din skidutrustning online

Boka nu

Skidskola

Boka en nivåanpassad privatlektion
eller grupplektioner i en
eller flera dagar.

Boka nu