Fjällhotell i storslagen miljö

Hotell & Pensionat | Högt och avskilt beläget hotell mellan Tärnaby och Hemavan. En hemtrevlig och fridfull anläggning med fantastisk utsikt.

I snart 65 år har fjällhotellet i Laisaliden varit ett uppskattat besöksmål. Detta inte minst tack vare hotellets oslagbara utsikt över Vindelfjällen och omedelbara närhet till allt som fjällvärlden erbjuder. Generationer vet det vi vet: det är en plats i världsklass.

Hotellet har drivits som ett familjeföretag sedan starten och är med sin utsikt och familjära miljö ett populärt besöksmål. Beläget alldeles intill Drottningledens början har Laisaliden lockat besökare vintertid såväl som sommartid.
Familjen Eklund grundade hotellet och drev det i nästan 60 år innan de 2010 sålde verksamheten vidare. 2016 belönades hotellet – för tredje året i rad – med Award of Excellence av Booking.com. En utmärkelse som baseras på gästers recensioner från sina vistelser.

Sommaren 2017 såldes hotellet och ägs i dag av Fort Knox och Norrland 2.0. Hotellet håller för tillfället stängt för renovering och utveckling. Ambitionen är att skapa ett besöksmål i absolut världsklass och att detta ska uppnås i samarbete med andra i området.

Om anläggningen

16 rum med 28 bäddar, alla med dusch och toalett, TV och telefon. Matsal, sällskapsrum med bar, läsrum, konferens- och festvåningslokal, bastu med relaxavdelning. Trådlöst internet.
För närvarande stängt för renovering och utveckling.

Kontaktinfo

Scrolla till höger för att se hela tabellen
Postnummer 920 64
Postadress Tärnaby
Telefonnummer (bokning) +46 703 218 403
E-post info@laisaliden.se
Webbsida www.laisaliden.se

I närheten

Flygplats
Hemavan Tärnaby airport 6 km
Busstation
Hemavan busshållplats Bayhill Center 7 km
Attraktion
Vindelfjällens Naturum Hemavan 6 km

Laisaliden Fjällhotell

Fakta

  • Restaurang
  • Bastu
  • Internet
  • Öppen spis/braskamin inomhus

Laisaliden

Tärnaby

Hemavan Tärnaby Airport

Älvstigen, Hemavan

Hemavan busshållplats Bayhill Center

Berglundsvägen, Hemavan

Vindelfjällens Naturum Hemavan

GPS-koordinater

Koordinater till GPS-enhet
Latitude: 65,767924
Longitude: 15,163021

Alternativt
Latitude: 65° 46′ 5″
Longitude: 15° 9′ 47″