Upplev sommaren i fjällen

 

Nyheter

En ny Fjällrestaurang byggs i Hemavan

Den 13 april 2022 var en historisk dag för Hemavan när Hemavan Alpint presenterade sin största satsning hittills – det nya fjällområdet Syterskalet. Nu, en månad senare, är det dags att presentera nästa spännande nyhet, den här gången med gästens matupplevelse i fokus.

Läs mer

Vår största satsning hittills – det nya fjällområdet Syterskalet

Storslagen fjällskidåkning, 3000 nya bäddar, vandrings – och cykelleder, aktivitetsytor och ett levande centrum med restauranger, butiker och skridskobana är några av de saker som kommer ta plats i det nya Syterskalet.

Läs mer

Ett paradis för fjällvandraren

Välkommen till Hemavan Tärnaby i sommar. Här finns de praktfulla fjällvyerna och den dramatiska naturen – som gjord för fjällvandring, cykling, fiske och paddling. Men vi har också restauranger, caféer, butiker och service. Allt för att din sommarsemester ska bli en riktigt enkel historia.

Fjällvandring

I Hemavan Tärnaby finns många fina leder och utflyktsmål för stora och små fjällvandrare. Kungsleden är den stora kändisen där en tur genom mäktiga Syterskalet är en riktig höjdpunkt!

läs mer

Sommartoppar

Sommartoppar Hemavan Tärnaby vill inspirera till att uppleva fjällen genom att gå upp på några av våra mest omtyckta fjälltoppar.

Läs mer

Hemavan Gondol

Med Hemavan Gondol tar du dig enkelt och smidigt upp på fjället!

Läs mer

Se och göra under sommaren

Hemavan Tärnaby har något för alla. Se fjällen nerifrån, uppifrån eller från sjösidan! Välkommen hit, sommarens upplevelser väntar!

Se & Göra»

Kungsleden – En världskändis för fjällvandrare

Kungsleden mellan Abisko och Hemavan är en av världens mest kända och kanske bästa vandringsleder.

Läs mer

Fler sommaraktiviteter

Fiske

Hemavan Tärnaby bjuder på lättillgängligt fiske för familjen och mer avancerade vatten för den inbitne sportfiskaren.

Läs mer

Cykling

Med cykeln kombinerar du stor räckvidd med friheten under öppen himmel. Du känner naturens dofter, vädrets växlingar och hör ljuden från fåglar och djur.

läs mer 

 

 

Paddling

Här njuter du av paddling på stilla fjällsjöar och i fridfulla åar, med naturens stillhet som sällskap.

läs mer

5 tips för en lyckad fjällvandring med barn

Läs mer

Resetips hittar du i Magasin Hemavan Tärnaby

Läs mer

Skidsemester i Hemavan Tärnaby

Hemavan Tärnaby är norra Sveriges största skidort och erbjuder enastående skidåkning för både familjer och vänner i fantastisk fjällmiljö. Hemavans skidområde har totalt 10 liftar varav en gondol/telemix, 29 nedfarter, 3 barnområden, en Snowpark och en Skicross-Arena. I Hemavan finns även friåkningsparadiset Kobåset som av många anses som Sveriges bästa friåkningsområde. I Tärnaby finns 5 liftar och 13 nedfarter däribland kändisarna Ingemarbacken, Ringbranten och Anjabacken. I Hemavan Tärnaby finns även 50 km preparerade längdspår.

Till vintern

Nu förverkligas nya Syterskalet

Följ med på resan