Nyheter/Blogg

Ny turistinformation i Hemavan

Av Marianne Lindgren
25 februari, 2020 i Nyheter

Nu öppnar vi upp en turistinformation i Hemavan. Den kommer att ligga i Naturum Vindelfjällen Hemavan och det är Naturum som driver den på uppdrag av Visit Hemavan Tärnaby. Ansvarig på plats i Hemavan är Beatrice Sporrong.

Turistbyråns öppettider i Hemavan och Tärnaby

Öppettiderna på turistbyrån i Hemavan är samma som Naturums öppettider:
9-17 måndag – lördag till 1 maj. Sen öppnar den upp igen när sommarsäsongen kör igång.

Turistbyrån i Tärnaby har öppet för besökare helgfria vardagar 9-17. När man ringer till turistbyrån kommer man till kontoret i Tärnaby.

Naturum och turistbyrån flyttar ut

Tisdagar under V 9-17  flyttar Naturum och turistbyrån ut på fjället. Placeringen kommer att vara ovanför centrumliften, strategiskt där Kungsleden och Kobåsspåret delar sig. Där är vi tillgängliga för utförsåkare i skidsystemet och längd- och turåkare!

Vi finns ute på tisdagar för att möta gäster och informera om destinationen samt Vindelfjällens naturreservat. Prata om allt från lavinprognoser och hur insekter överlever vintern, till var man kan äta på restaurang.  (När vi flyttar ut är Naturum och turistbyrån på Fjällparken stängd. Vid dåligt väder är Naturum öppet som vanligt.)

Naturrum är redan idag välbesökt och nu kompletterar vi med ännu mer som är  till nytta för gästerna och anläggningarna på destinationen. Att det finns en sån här infoplats i Hemavan och med det läget är riktigt bra för området säger Sofi Marberg, verksamhetschef på Visit Hemavan Tärnaby.

 

Kontaktuppgifter

Tel: +46 (0)954-104 50

Epost: info@hemavantarnaby.se

Facebook: facebook.com/visithemavantarnaby

Instagram: instagram.com/visithemavantarnaby

Youtube: youtube.com/user/hemavantarnaby

Besöksadresser

Hemavan Tärnaby Turistbyrå
Västra Strandvägen 1
S-920 64 Tärnaby

Naturum Vindelfjällen Hemavan
Modovägen 7B
S- 920 64 Hemavan